• +31 (0) 6 33 269 324
  • info@dailycargo.nl
  • Nederland, Pays-Bas, The Netherlands

Decentrale Subcontracting en een gezonde (groene) concurrentiestrijd

Bent u op zoek naar Chauffeurs? laat dit artikel dan niet voorbij gaan, wellicht kunt u via Daily Cargo rechtsreeks in contact komen met Zzp’ers en Subcontractors.

Dagelijks zijn er duizenden zzp’ers onderweg met pakketten om af te leveren. Helaas rijden deze chauffeurs bijna nooit direct in opdracht van de opdrachtgever die helemaal bovenaan in de stapel staat. Deze constructie heeft zowel gevolgen voor de chauffeur als voor de milieu. Waarom? Qua beloning staat de chauffeur helemaal onderaan met de minste marge’s. Hierdoor is de chauffeur niet in staat om een goede (groene) bestelbus aan te schaffen. De ViaVia constructie executeren betekent dat de Zzp’er niet meer onderbetaald wordt en vrijwel zeker gaat kiezen voor een nieuwe (groene) bestelbus.

Waarom houden opdrachtgevers hun ogen dicht hiervoor? Omdat het meestal niet anders kan, vrijwel altijd chauffeurstekort en te kort aan voertuigen om direct de weg op te gaan. Meestal dienen er nog opleidingen gedaan te worden voordat de chauffeur kan starten, dat kost allemaal tijd en geld. Het is dus makkelijker om al deze verantwoordelijkheden af te schuiven naar de Subcontractor. De beloningssysteem voor een Subco is meestal die van een ZZP’er, vandaar dat deze ook vaak in de knoei zitten met het vernieuwen van hun wagenpark.

Een opdrachtgever met een paar Subcontractors die veel ritten hebben, heeft weinig Floor Managers nodig om de activiteiten in goede orde te leiden. Terwijl een opdrachtgever met alleen maar ZZP’ers die 1 route rijden veel meer Floor Managers nodig heeft om goed te kunnen functioneren. De 2e optie kost wellicht meer, maar is naar ons mening milieuvriendelijker en sneller te realiseren dan de eerste optie.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
2022 Daily Cargo Solutions, Online Subcontracting Department

Daily Cargo kan de oplossing zijn voor al deze problemen. Opdrachtgevers maken gebruik van een systeem voor het werven van Subcontractors en ZZP’ers. Het platform is beschikbaar voor alle kandidaten, meerdere opties zijn mogelijk. Alle kandidaten kunnen vooraf opgeleid en getest worden op hun kennis. Op deze manier kan er snel geschakeld worden en is de kans op een succesvolle uitbreiding en/of groei en heel groot.

Geen gedoe meer met het papierwerk inzamelen bij verschillende Kandidaten. Alle benodigde gegevens en documenten van de kandidaten zijn beschikbaar op ons platform, deze gegevens zijn pas zichtbaar na een plaatsing voor een vacature/opdracht.

Samen kunnen we deze branche weer laten schijnen in de spotlights. Suggesties of vragen? Aarzel niet en stel ze gerust.

koerier
2022 Daily Cargo Solutions, Online Subcontracting Department
Spread the love